Gyakran ismételt kérdések

Ügyfélszolgálat

Hogyan vásárolhatok SENCO termékeket?

A SENCO termékei helyi viszonteladóinknál vagy webáruházakban vásárolhatók meg. Viszonteladó-keresőnkkel megtalálhatja a legközelebbi viszonteladót. Amennyiben viszonteladóként értékesíteni kívánja termékeinket, kérjük, bővebb tájékoztatásért lépjen velünk kapcsolatba.

Karbantartás és szervizelés

Hogyan tartsam karban pneumatikus szerszámgépemet?

A pneumatikus szerszámgépek megfelelő karbantartásával meghosszabbíthatja élettartamukat és csökkentheti meghibásodásuk valószínűségét. Először is, használat után fúvassa le a port a szerszámgépről. Szükség esetén rendszeresen olajozza meg a szerszámgépet permetezhető kenőolajjal. Az olajozás mikéntjéről mindenképpen tájékozódjon a szerszámgép használati útmutatójában. A szerszámgép tisztítását követően ellenőrizze, hogy nem hall-e levegőszivárgásra utaló hangot. Ha levegőszivárgást észlel, szakképzett szerelővel javíttassa meg a szerszámgépet.  Néhány szerszámgépünk olajmentes és nem igényel kenést. A sérülések megelőzése érdekében használaton kívüli szerszámgépét tartsa tárolódobozában.

Hogyan tartsam karban gázüzemű szerszámgépemet?

A gázüzemű szerszámgépek megfelelő karbantartásával meghosszabbíthatja élettartamukat és csökkentheti meghibásodásuk valószínűségét. Használat után fúvassa le a port a szerszámgépről, és kétnaponta tisztítsa meg a szerszámgép tetején lévő légszűrőt. Azt ajánljuk, hogy 10 ezer szegbelövést vagy 9 üzemanyagcella elhasználását követően alaposan tisztítsa meg szerszámgépét. Ehhez használhatja gázüzemű szerszámgépekhez tervezett tisztítókészletünket.  A tisztítás mikéntjéről mindenképpen tájékozódjon a szerszámgép használati útmutatójában. Szükség esetén szervizelés során szerszámgépe megolajozható permetezhető kenőolajjal. Amennyiben szerszámgépét akkumulátorral együtt hosszabb időre használaton kívül helyezi, az akkumulátort időnként fel kell tölteni, ellenkező esetben meghibásodhat.

Hogyan tartsam karban akkumulátoros szerszámgépemet?

Az akkumulátoros szerszámgépek megfelelő karbantartásával meghosszabbíthatja élettartamukat és csökkentheti meghibásodásuk valószínűségét. Használat után fúvassa le a port a szerszámgépről. Néhány szerszámgépünk olajmentes és nem igényel kenést. Szükség esetén azonban szervizelés során szerszámgépe megolajozható permetezhető kenőolajjal. Amennyiben szerszámgépét és annak akkumulátorát hosszabb időre használaton kívül helyezi, az akkumulátort időnként fel kell tölteni, ellenkező esetben meghibásodhat. 

Hogyan tartsam karban kompresszoromat?

A kompresszor megfelelő karbantartásával meghosszabbíthatja élettartamát és csökkentheti meghibásodásának valószínűségét. A nyomáskapcsolóval kapcsolja ki a kompresszort, hogy a sűrítőfejekből távozzon a maradék nyomás. Minden használat után ürítse ki a levegőtartályt, így nem fog elrozsdásodni a tartály a páralecsapódás miatt. Nyomásmentesítés során mindig a tartály alján lévő leeresztő szelepet használja, és minden irányba döntse meg a kompresszort, hogy távozni tudjon a lecsapódott pára. E művelethez ne használja a biztonsági szelepet! Ellenkező esetben a gyűrű rugója veszíthet feszességéből, csökkentve a szelep élettartamát, ráadásul a nedvesség sem fog tudni teljesen távozni a tartályból. Hetente tisztítsa meg az elülső és hátsó oldali légszűrőket, vagy – ha hozzáférhető – magát a szűrőegységet.

Biztosítanak cégen belüli szervizszolgáltatást? Hogyan regisztrálhatom szerszámgépemet javításra?

A SENCO biztosít cégen belüli szervizszolgáltatást. Szakértő szervizmérnökeink gondoskodnak szerszámgépének megfelelő javításáról, és garantálják, hogy működőképes állapotban kapja vissza szerszámgépét. Szerszámgépét ezen a linken keresztül regisztrálhatja javításra. Az űrlap kitöltését és beküldését követően kapni fog egy visszaigazoló e-mailt a további tennivalókról.

Útmutatók/beállítások

Honnan tudom, hány bar nyomásra kell beállítanom a kompresszoromat?

Alapszabály, hogy a kompresszort 7 bar nyomásra kell állítani nagyméretű szerszámgépek, 6 bar nyomásra kisméretű szerszámgépek esetén. Lőjön be néhány szöget, majd igazítsa ki a nyomás beállítását – állítsa be a lehető legkisebb, funkcióveszteséggel nem járó nyomást. Ez a beállítás a legkedvezőbb mind a szerszámgép, mind a kompresszor számára. 

Nem indul el a kompresszorom. Ilyenkor mi a teendő?

Kapcsolja ki a kompresszort, majd – ha van a kompresszoron – nyomja meg a hátoldalán elhelyezett visszaállító gombot. Kapcsolja be a kompresszort. A visszaállító gombot legfeljebb háromszor szabad megnyomni, és először mindig kapcsolja ki a kompresszort.  Ha ez nem oldja meg a problémát, vagy nincs a kompresszoron visszaállító gomb, kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz, vagy regisztrálja javításra a kompresszort.

A kompresszorom nem indul el vagy működés közben leáll.

Győződjön meg arról, hogy megfelelő a kompresszor áramellátása. Bizonyosodjon meg arról, hogy a hosszabbítókábel nem túl hosszú, és egyéb méretei is megfelelőek. A 15 méternél hosszabb hosszabbítókábelek ajánlott mérete 2,5 mm2.

Pneumatikus szegezőpisztolyom nem lő be teljesen minden szeget.

Ellenőrizze, hogy a megfelelő üzemi nyomásra állította-e a kompresszor levegőkimenetét. Győződjön meg arról, hogy megfelelő méretű és hosszúságú légtömlőt, valamint a szerszámgép levegőfogyasztásának megfelelő kompresszort használ. 

Jótállás

Mennyi időre terjed ki a jótállás?

Szerszámgépenként változó időtartamú jótállást biztosítunk. A szerszámgépekre vonatkozó jótállást megtalálja weboldalunkon az adott termék oldalán, valamint a szerszámgép dobozán. Általában az XtremePro szerszámgépekre 5 év, a gázüzemű szerszámgépekre 2 év, egyéb termékeinkre pedig 1 év jótállást biztosítunk. Mindig ellenőrizze a termékadatok között az adott termékre vonatkozó jótállási időt. Emellett a jótállási időt feltüntetjük a szerszámgép csomagolásául szolgáló dobozon is. Amennyiben szeretné megtudni egy konkrét szerszámgép jótállási idejét, a weboldal felső részén keressen rá a termékre, és megtalálja az adott termék oldalán. 

Szükséges online regisztrálnom a szerszámgépemet a jótállás érvényesítéséhez?

Nem, a jótállási idő a vásárlási bizonylaton szereplő időponttól veszi kezdetét. 

Termékinformációk

Hol találok információkat egy adott termékről?

Ezen a webhelyen a termékoldalakon megtalál minden szükséges információt. A termékoldalak többek között ismertetik az adott termék jellemzőit és előnyeit, tartalmaznak fényképeket és videókat, letölthető róluk például a pótalkatrészek listája, a műszaki specifikáció és a használati útmutató. Ha a termékoldalon nem találja a keresett információt, kérjük, a kapcsolat oldalon keresztül lépjen velünk kapcsolatba

Hány akkumulátort mellékelnek a szerszámgépekhez?

Szerszámgépenként eltérő számú akkumulátort biztosítunk. A mellékelt akkumulátorok számát megtalálja a termékismertető oldalon.

Milyen típusú és hosszúságú behajtóbitekre van szükségem?

A szükséges behajtóbitekről minden információt megtalál az adott termékoldal termékismertető részében. A behajtóbit hosszát a kiegészítők címszó alatt tüntettük fel.

SENCO belövőpisztolyomhoz csak SENCO szeget használhatok, vagy más márkákat is?

Ugyan azt ajánljuk, hogy SENCO kötőelemeket használjon, erre nem minden esetben van szükség. Azonban mindig a termékinformációs oldalon ajánlott, megfelelő méretű kötőelemeket használja. A nagyobb vagy kisebb kötőelemek ugyanis károsíthatják a szerszámgépet.

Hol találom a műszaki specifikációt/kezelési útmutatót?

Ezen a webhelyen minden termékoldal rengeteg termékinformációt tartalmaz, többek között a műszaki specifikációt és a kezelési útmutatót is. Emellett minden műszaki információt megtalál a „szerszámgépének karbantartása” rész „műszaki adatok” címszava alatt.

Hol találom a robbantott ábrát és a pótalkatrészek listáját?

Ezen a webhelyen minden termékoldal rengeteg termékinformációt tartalmaz, többek között a robbantott ábrát és a pótalkatrészek listáját megjelenítő útmutatót is. Emellett a pótalkatrészek listáját megtalálja a „szerszámgépének karbantartása” rész „műszaki adatok” címszava alatt. Amennyiben már nem árusítjuk az adott szerszámgépet, a pótalkatrészek listája a „szerszámgépének karbantartása” részben, a „kifutott szerszámgépek” címszó alatt található.

Hol találom a megfelelőségi nyilatkozatot (DOC) és a teljesítménynyilatkozatot (DOP)?

Mindkét nyilatkozatot megtalálja ezen a webhelyen az egyes termékinformációs oldalak alján lévő „Letöltések” címszó alatt. 

NEM TALÁLT VÁLASZT A KÉRDÉSÉRE? KÜLDJE BE KÉRDÉSÉT AZ ALÁBBI ŰRLAPON!

Hozzájárulok ahhoz, hogy ez a webhely az adatvédelmi nyilatkozattal összhangban tárolja és kezelje adataimat.